Het Luister-Assessment

Hoe kun jij Luister Intelligentie ontwikkelen?

Het ECHO Luister Assessment bevat een lijst met tien vragen die beantwoord moeten worden. Het is van groot belang dat de antwoorden vanuit het oogpunt van de huidige werksituatie gegeven worden. Door de antwoorden daarna in volgorde van prioriteit te plaatsen, kan er aan de hand van ECHO een persoonlijke luisterstijl geïdentificeerd worden.

Iedereen heeft zijn eigen stijl van luisteren. De informatie die we daarbij horen, verwerken we tevens op onze eigen unieke wijze. Om de kwaliteit van de daaropvolgende communicatie te kunnen verbeteren, is een goed inzicht in het luisteren en verwerken van deze informatie noodzakelijk. Want als je zelf een goed inzicht hebt in hoe jij luistert, kun je deze inzichten ook gebruiken voor de luistergewoontes van de mensen om je heen. Daardoor wordt niet alleen jouw communicatie effectiever, maar ook die van je collega’s of teamleden.

Luisteren is een vaardigheid die als cognitief kan worden beschouwd. Dat betekent dat je deze vaardigheden kunt trainen. Net zoals je sterker wordt naarmate je spieroefeningen doet, zo leer je steeds beter luisteren als je jouw cognitieve luistervaardigheid traint.

Het doel van het ECHO Luister Assessment is het verschaffen van inzicht in je persoonlijke luisterpreferentie stijl. Daarnaast ontdek je hoe de mensen om je heen jouw unieke wijze van luisteren ervaren. Na het voltooien van het assessment ontvang je een uitgebreid persoonlijk rapport met aanbevelingen. Ze laten je zien hoe jij jouw luistervaardigheden effectief aan kunt passen aan verschillende situaties en omstandigheden.

Heb je interesse in het Luister Assessment? Hier vind je de mogelijkheden.