Wie zijn wij?

Corine Jansen

Ruim 28 jaar geleden actief geworden in het communicatievak met jarenlange managementervaring.

In september 2009 ben ik met mijn werkzaamheden als Chief Listening Officer begonnen bij het REshape Center for Healthcare Innovation  van het Radboudumc. Sinds eind 2014 werk ik volledig als zelfstandige.

Luisteren

In 2012 ben ik actief lid geworden van The International Listening Association (ILA) en ben de eerste, en tot nu toe enige, Nederlander die het Certified Listening Professional(CLP™) programma volbracht. Begin 2014 studeerde ik af op het onderwerp: ‘Listening to narratives of people who live with medical illness’.  Ik was bestuurslid van de ILA als ‘Member at Large Global’ en ik heb The Business Person of the Year Award 2017 in ontvangst mogen nemen. Ik werk nauw samen met de Hebreewse Universiteit van Jeruzalem, het Listen First Project en Living Room Conversations in Amerika.

Ik bestudeer, praktiseer, geef les in en lezingen over Luisteren in binnen- en buitenland en ben mede oprichter van Nederland – Luistert.

John Jansen

Het ondernemersbloed stroomt door mijn aderen. Ooit opgeleid tot bibliothecaris ben ik in de ICT terecht gekomen en heb ik samen met mijn partners het bedrijf Pallas Athena van vijf naar honderdvijftig mensen laten groeien. In mijn ondernemersjaren heb ik gemerkt dat mijn drive meer ligt bij de eerste groeifases van een onderneming dan bij een geconsolideerd bedrijf. Na de verkoop van Pallas ben ik mij gaan toeleggen op het opstarten en begeleiden van startende ondernemingen. Toen Corine begon met haar reis op het gebied van Luisteren en daarbij in contact kwam met de ECHO organisatie was het dan ook niet meer dan logisch om hier mijn schouders ook onder te zetten.

In alle jaren dat ik mij nu met sales en marketing bezig houd, heb ik altijd geloofd in de kracht van Luisteren, veel meer dan in de kracht van het zenden van een boodschap. Overtuigen kun je alleen door begrip te tonen voor het perspectief van de ander.

Zaken doen doe je in de eerste plaats vanuit je hart, vanuit een passie. Het is mijn vaste overtuiging dat Luister Intelligentie bijdraagt aan bedrijfs- en maatschappelijke doelen. En daar wil ik mij graag voor inzetten.