Luisteren en teams

Een goed team houdt een organisatie gezond en heeft de kracht om doelstellingen én dromen te kunnen realiseren. Maar wat gebeurt er eigenlijk als het team niet de vereende krachten bezit en moeite heeft met samenwerken?

Een goede communicatie binnen een team is van groot belang. Het ECHO luisterprofiel helpt daarbij. Zo wordt de samenwerking bevorderd waardoor er productiever én effectiever gewerkt kan worden. Daarbij bieden we informatie die teams helpt bij:

  • Het ontwikkelen van strategieën en het begeleiden van individuen zodat het team effectiever kan communiceren.
  • Begrijpen en waarderen van de unieke bijdrage die elk teamlid levert.
  • Opbouwen van het vertrouwen waardoor het teamgevoel wordt vergroot.
  • Nemen van effectieve beslissingen die gebaseerd zijn op de bestaande dynamiek in het team en de aanwezige luistergewoonten. Zo voelen bestaande en toekomstige werknemers zich meer gewaardeerd en geaccepteerd waardoor de verbinding met de organisatie vergroot wordt.

Deze verbeterde samenwerkingen binnen het team heeft een directe invloed op de bedrijfsresultaten van een organisatie. Veel cliënten hebben via ECHO meer doelgerichtheid, een verhoogde productiviteit én een bedrijfs- en winstgroei mogen ervaren.

Wil je nog meer ontdekken over de voordelen van ECHO? Klik hier voor meer informatie over hoe jij de productiviteit binnen het team én de bedrijfsresultaten kunt verbeteren aan de hand van het ECHO-Luisterprofiel.