Wat zijn de mogelijkheden?

Basis Luister Assessment

Het ECHO Luister Assessment bevat een lijst met tien Engelstalige vragen die beantwoordt moeten worden. Het is van groot belang dat de antwoorden vanuit het oogpunt van de huidige werksituatie gegeven worden. Door de antwoorden daarna in volgorde van prioriteit te plaatsen, kan er aan de hand van ECHO een persoonlijke luisterstijl geïdentificeerd worden.

Want iedereen heeft zijn eigen stijl van luisteren. De informatie die we daarbij horen, verwerken we tevens op onze eigen unieke wijze. Om de kwaliteit van de daaropvolgende communicatie te kunnen verbeteren, is een goed inzicht in het luisteren en verwerken van deze informatie noodzakelijk. Want als je zelf een goed inzicht hebt in hoe jij luistert, kun je deze inzichten ook gebruiken voor de luistergewoontes van de mensen om je heen. Daardoor wordt niet alleen jouw communicatie effectiever, maar ook die van je collega’s of teamleden.

Luisteren is een vaardigheid die als cognitief kan worden beschouwd. Dat betekent dat je deze vaardigheden kunt trainen. Net zoals je sterker wordt naarmate je spieroefeningen doet, zo leer je steeds beter luisteren als je jouw cognitieve luistervaardigheid traint.

Het doel van het ECHO Luister Assessment is het verschaffen van inzicht in je persoonlijke luisterpreferentie stijl. Daarnaast ontdek je hoe de mensen om je heen jouw unieke wijze van luisteren ervaren. Na het voltooien van het assessment ontvang je een uitgebreid persoonlijk rapport met aanbevelingen. Ze laten je zien hoe jij jouw luistervaardigheden effectief aan kunt passen aan verschillende situaties en omstandigheden.

In verband met de hoge inflatie en de koers van de dollar heb ik de kosten moeten verhogen.

Basis Luister Assessment

De kosten voor Basis Luister Assessment zijn € 200,00 p.p. (excl BTW) Daarvoor ontvang je:

  • Een uitgebreid analyserapport m.b.t jouw persoonlijke luistervaardigheid, je sterke punten én mogelijke punten van verbetering.
  • Een uitgebreide beschrijving over de luistergewoontes die je bezit en hoe deze een bijdrage leveren aan jouw communicatieve effectiviteit.
  • Praktische en direct toepasbare tips om een nog betere luisteraar te worden.

Premium Luister Assessment

Om alles uit je luistervaardigheid te kunnen halen, bieden we je aan om gebruik te maken van Premium Luister Assessment. Naast het assessment voer je ook een persoonlijk (online) coach gesprek met een gecertificeerde coach. De kosten voor Premium Luister Assessment zijn voor privépersonen € 365,00 en voor directeuren, bestuurders, managing partners, advocaten, artsen etc bedragen de kosten € 400,00 (excl reiskosten en BTW) Daarvoor nemen we de resultaten van de test met je door én praten we met je over:

  • De sterke en minder sterke punten in jouw communicatie met de mensen om je heen.
  • De eventuele gevolgen daarvan m.b.t jouw specifieke situatie.
  • Welke informatie je door het hanteren van je Luisterpreferentie kunt missen.
  • Hoe jouw luistergewoontes invloed hebben op je relatie met de mensen om je heen.
  • Hoe je jouw kennis m.b.t. Luisteren voor je kunt laten werken op de werkvloer.
  • Tips en adviezen die je direct toe kunt passen in de praktijk.

Dit online gesprek met een gecertificeerde coach neemt ca. 60 minuten in beslag. Wil je graag gebruik maken van het Premium Luister Assessment van een uur of dagdeel op locatie? Neem dan contact met ons op.

Team Assessment

Het is uiteraard ook mogelijk om je hele team een assessment te laten doen en een groepsprofiel te laten maken.

Neem contact met mij op voor de mogelijkheden.

Het assessment en het rapport is in het Engels. De persoonlijke uitleg van ons is in het Nederlands.